Posted on

Hoeveel thema’s kan een mens aan?

In dit voorjaar was ik op het prachtige Terschelling. Op Oerol. Ik had een fijne slaapplek (op een boot in de jachthaven) en het was prachtig weer.
Normaal geef ik stoelmassages op Terschelling maar dit jaar niet, dus het was anders. Ik heb alleen een paar body-structuur-lichaams-scan gegeven (maar daarover later meer).

Dus voor mij veel meer vrije tijd dan anders.

Ik heb veel gefietst, gedanst en het voelde ook echt los van het vaste land en mijn normale leven.

Op een middag kwam ik bij een workshop. Het ging over opstellingen, misschien ken je het wel, bijvoorbeeld met familieopstellingen. Kort komt het erop neer dat vaak onbewuste bepaalde patronen aanneemt. Dit komt vaak vanuit je opvoeding. En dat je je afvraagt: Waarom die ik dit? Opstellingen is een mooie methode om deze patronen zichtbaar te maken. En dat je vervolgens ook de plek inneemt van wie je werkelijk bent.

We waren met ongeveer 20 mensen, waarvan 19 vrouwen en 1 man ?.

Er werden kort een paar opstellingen gedaan, waarbij iedereen thema’s kon inbrengen.
En het was of me de schellen weer van de ogen vielen. Wat zit ieder mens toch (nog) met veel thema’s. Jeetje. Dus waar ik dacht : zijn mijn trainingen wel nodig, sloeg het om in: ‘Jee, wat kunnen mensen hun leven nog veel bewuster leven’.

De vrouwen op het eiland genoten zichtbaar van hun vakantie. Maar als je dus even stilstaat, dan komt er toch best veel onzekerheid naar boven. Dat verbaasde mij wel weer. En gaf mij weer aan hoe nodig het is om onder andere trainingen aan te bieden.

Onderaan deze nieuwsbrief vind je een testje. Kun je eens zien hoeveel thema’s jij herkent.

Body-structuur-lichaams -scan

Toen ik ging masseren, heb ik niet geleerd hoe de spieren werken, maar na een reiki cursus (in 1996) kwam ik erachter dat ik pijn kan ‘voelen’ in het lichaam. Dus ook hoe ik bij ‘exact’ die knoop komt. Een soort zelf aangeleerd dus. En in de loop van de jaren krijg ik meer informatie erover. Niet hoe het komt of informatie over de persoon, maar wel hoe iemand omgaan met situaties en pijn in het leven. Ik kan dus steeds beter een lichaam ‘lezen’ van iemand.

Hier vind je een kort filmpje.

 

Wil je dit ook eens ervaren? Ik bied het nog niet aan op mijn website. Ik geef het in IJlst (Friesland) en kost voor jou 147 euro. Daarin zit een kort voorgesprek, een massage van ca 1,5 -2 uur en nabespreken. Totaal duurt het 3 uur. Wat jij leert? Hoe jouw lichaam werkt, doet jouw hoofd wat jouw lichaam je vertelt en nog veel meer informatie over jezelf.

Wil je meer hierover weten? Stuur me dan even een mailtje met in de kop: body scan.

Het testje over thema’s
Kijk hieronder naar de thema’s. Er zijn wel 100 thema’s die er spelen, maar hier 20. Tel eens hoeveel jij herkent? Ik denk als het er meer zijn dan 3, dan vermoed ik dat je vaak veel nare gedachten hebt of je zorgen maakt.  Hieronder staan de thema’s:

Veilig voelen
Steun zoeken
Gebrek aan vertrouwen
Gebrek aan zelfvertrouwen
Mensen op afstand houden
Jezelf terugtrekken
Overmoedig zijn
Omgaan met emoties
Je niet uitspreken
Je teveel uitspreken
Een geheim hebben, dingen niet durven vertellen
Vaak aanpassen aan de ander
Onverstoord handelen
Continu bemiddelen
Conflicten uit de weg gaan
Jezelf minder waard vinden
Vaak boos op geïrriteerd zijn
Onzeker zijn
Grenzen niet aangeven
Fouten niet toegeven

Hoe kun je nu hiermee omgaan? Natuurlijk doe je al. Want je leeft ermee. Maar soms helpt het om het er even over te hebben met iemand. En ik bied in deze vakantieperiode ik online gesprekken aan. Dit is gratis. Het is laagdrempelig en we bespreken gewoon een onderwerp wat jij wilt (het heet dan ook een ‘focus’gesprek, omdat we focussen op één onderwerp). Niets spannends aan en na het gesprek (duurt ongeveer een half uur tot 45 minuten) dan weet jij wat je moet doen ?.

Wil je zo’n gesprek? Stuur me dan even een mailtje, dan stuur ik je informatie.

 

Warme groeten, Ivette